top of page
Search

„A HiJob rengeteg motivációt adott miért is tanulok, miért ülök a biosz tankönyv felett”

Hogyan tudja egy középiskolás eldönteni, mit szeretne dolgozni felnőttként, és ahhoz miben érdemes fejlődnie? Ahhoz, hogy a diákok magabiztosabban tudják a jövőjüket tervezni, nagyon sokat segít, ha saját tapasztalatot szereznek egy-egy számukra érdekes területről – ez inspirálta HiJob programunk születését. Megkérdeztük partneriskoláink diákjait milyen szakmákat ismernének meg közelebbről. és csupa szuper céggel, szervezettel összefogva leszerveztük a ’terepbejárásokat’. Az egyik legkedvesebb visszajelzést Kürti Nellitől, a Szent István gimi egyik fiataljától kaptuk, aki a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai klinikájára látogatott el.


Milyen érzésekkel vágtál bele a programba?


Kicsit kettős érzéseim voltak. Megint egy pályaorientáció, ami nem olyan, mint amilyenre vágyok. Sematikus, sokszor elhangzott dolgokat ismételnek, semmi beható infót nem kapok, a napomból csak el fog venni.


Hogy érezted magad a HiJob-on?


Egyszerűen le vagyok nyűgözve! Nagyon gratulálok a programszervezőknek, életem egyik legjobb, legmotiválóbb programját szervezték meg. El sem tudtam képzelni, hogy iskolai keretek között ilyen nagyszerű programot lehet összehozni. Pontosan olyan volt a klinika, amiben el tudnám magam képzelni - a páciensekkel való foglalkozás és a mi bevonásunk az orvosi létbe nagyon magával ragadott Rengeteget tanultam. Az orvos mentorunk hihetetlen tudással rendelkezett, olyan volt a nap mint egy helybeli biosz fakt. Minden percét imádtam. Egy szinten kezeltek minket az orvosokkal, azaz mindenhova bemehettünk, ami nagyon jól esett.



Hogy telt a napod a klinikán?


Több betegfelvételen vettünk részt és végeztünk el mi is! Leleteket elemeztünk és betegségekre következtettünk. Kórtermeket néztünk meg és minta alapján betegeket kérdeztünk ki. Olyan műveletekbe volt belátásom amit még videókon sem láthatnék.

Mi volt számodra a legérdekesebb?


A leletek elemzése, a bioszos kémiás tudásom felhasználása és bevetése élőben. Megelevenedtek előttem azok, amikről évek óta tanulok. Valódi nyomozás volt, amikor a kartonokból és a panaszokból következtettünk kórokra.

A megismert szakmák, munkakörök közül melyik áll hozzád legközelebb?

A belgyógyász orvos, mert igy élőben használhatom mások segítségére azt, amit megtanultam. Rájöttem, hogy a kutatóorvosi pálya nem nekem való.


Mennyire teljesültek az előzetes elvárásaid a HiJob-bal kapcsolatban?


Nem is kell mondjam, hogy az előzetes elvárásaimat 2000%-kal felülmúlta. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire jó programban lehet részem. Első kézből tapasztalhattam meg, hogy miből áll egy orvos műszakja, minek szenteli az életét. Megerősített abban, hogy miért tanulok és viszem a faktjaim, miért kell kitartanom amikor elegem van.


53 views0 comments
bottom of page