top of page

SZAKMAI ESTEK

Önkéntes coach közösségünk számára szakmai esteket szervezünk, ahol hónapról hónapra elismert szakemberek osztják meg értékes tudásukat. Olyan témákat dolgozunk fel, amelyek segítik a fiatalokkal végzett coaching munkát, valamint a még jobb coachcsá válás útján támogathatnak minket a közös gondolkodás által.

FIATALOKKAL VALÓ KAPCSOLÓDÁS - AVAGY MIBEN MÁS A GYEREKEKKEL VÉGZETT COACHING?

2021.04.09.

Miben más a kamaszokkal végzett coaching, mint a felnőttekkel való segítő munka? Milyen eszközökkel, módszerekkel dolgozhatunk eredményesen a 16-18 éves korosztállyal? Gyerekekkel és szülőkkel is jelentős coaching tapasztalattal rendelkező szakemberek osztják meg értékes tapasztalataikat az első HiCoach Szakmai esten: Göntér Mónika PCC, Kákonyi Anett PCC, valamint Bőtös Balázs ACC a kerekasztal-beszélgetés vendégei.

Gonter_Moni_portre1.jpeg

GÖNTÉR MÓNIKA PCC

kakonyi-anett_edited.jpg

KÁKONYI ANETT PCC

Bőtös Balázs ACC.jpeg

BŐTÖS BALÁZS ACC

COACHING VS. PSZICHOLÓGIA - HATÁROK, KOMPETENCIÁK, JOGOSULTSÁGOK

2021.05.17.

Mi okozhatja a zavart a határokat illetően? Milyen a coaching viszonya a többi segítő területhez? Mikor küldjünk tovább egy ügyfelet terápiába, hol van a normalitás és a betegség határa? Az est előadója Soós Judit, aki pszichológusként és MCC coachként hitelesen világítja meg a határkérdéseket.

unnamed_edited.jpg

SOÓS JUDIT MCC

ELŐFELTEVÉSEK ÉS ETIKAI DILEMMÁK

2021.06.17.

Milyen előfeltevésekkel dolgozunk általában és kamaszokkal coachként? Mire jók a “szemüvegeink”, és mi az, amit meg kell tennünk annak érdekében, hogy a sémáinkat differenciáltabbakká tegyük? Az est előadói, Dr. Sárdi-Papp Réka PCC és Király Olívia ACC a partnerség etikai vonulatára is kitérnek az est folyamán.

EM0C4710_edited_edited.jpg

DR. SÁRDI-PAPP RÉKA PCC

olivia-kiraly_edited_edited.jpg

KIRÁLY OLÍVIA ACC

JÁTSZUNK CSAK NE JÁTSZMÁZZUNK!

2021.10.19.

A közös alkalmunk során a játszma fogalmát szeretném a középpontba állítani. Miért lehet ez fontos coachoknak ill. trénereknek? Mert a TA játszma fogalma remekül használható a visszatérő nehéz helyzetek, konfliktusok elemzésére és kezelésére. Ezekkel pedig mind mi – trénerek és coachok – mind pedig ügyfeleink gyakran találkozhatnak. Sőt, lehet, hogy éppen közöttünk alakulnak ki ilyen mintázatok. A közös munka során áttekintjük a játszmák fő jellemzőit és megnézzük, hogy miért is játszunk játszmákat. Ami ennél is fontosabb: megvizsgáljuk, hogy mit tehetünk a játszmák elkerülése ill. megszakítása érdekében: miként tarthatjuk fenn a jó kapcsolatokat, a jó együttműködést a hétköznapokban.

Csigás Zoli.jpg

CSIGÁS ZOLTÁN

CSELEKVÉSORIENTÁLTAN!

2021.11.18.

A szakmai est célja, hogy kedvet csináljak a cselekvésorientált coaching munkához. Olyan gyakorlatokat, pszichodramatikus módokat tanítok, amit másnaptól használni tudtok a fiatal ügyfeleitekkel. Saját élményben lesz részetek és szakmai tanításban.

Szabó Gabi.jpg

SZABÓ GABI MCC

AMI MŰKÖDIK VAGY MŰKÖDHET: HOGY CSINÁLTAD?

2021.12.08.

A szakmai esten Kati néhány kedvenc története és a jelenlévők beszélgetése mentén aktualizáljuk megértéseinket a megoldásfókuszról, hasznáról coachingban, tanításban/tréningen, közösségépítésben - és a gyakorló szakember (coach, tréner) életében. Némi bátorsággal ránézünk, hova fejlődik vajon ez a gyakorlat, ha elfogadjuk a megalkotói által javasolt alapelveket: "Ami nem romlott el, ne javítsd meg. Ha valami, amit csinálsz, működik, csinálj többet belőle. Ha valami, amit csinálsz, nem működik, csinálj mást/csináld másképp." Az eredmény egy tiszteletteljes, vitális szakmai gyakorlat, könnyed jelenlétből táplálkozó kapcsolódás az ügyfelünkkel és magunkkal!

Hankovszky Kati.jpeg

HANKOVSZKY KATALIN PCC

bottom of page