top of page

SE Gyermekgyógyászati klinika Tűzoltó utcai részleg

Klinikai gyermekgyógyászat

Dátum

2024. május 13.

Időtartam

09:30-14:00

Férőhelyek

3 fő

Tudományterület

Egészségügy

A fogadóhely bemutatása

A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának Tűzoltó utcai részlege (a korábbi II. számú Gyermekgyógyászati Klinika) már 138 éve várja a gyógyulni vágyókat. Klinikánk az ország legrégibb és az egyik legismertebb gyermekkórháza.

A Tűzoltó utcai részlegünk csecsemő – és gyermekgyógyászatra specializálódott klinika Budapest IX. kerületében, melyet 1885-ben alapítottak.

Klinikánk, múltjából adódóan nagy hagyományokkal rendelkező intézmény, mely folyamatosan fejlődik és igyekszik a mai kor modern orvosi innovációjának megfelelni mind a szakmai területeken, mind pedig barátságos, otthonos légkört teremtve, az itt gyógyuló gyermekek és szüleik elvárásainak is. Klinikánkon vezettük be hazánkban elsőként a beteg gyermekek egész napos szülői látogatási lehetőségét, baba – mama kórtermek kialakítását. Büszkék vagyunk rá, hogy szakdolgozóink elhivatottak, az általuk képviselt szaktudás a speciális területek ellátásában nélkülözhetetlen.

A programról

Egy gyermekklinikán a fekvő- és a járóbetegellátás megfigyelése. Reggel vizit az orvosokkal az osztályon, megbeszélés, majd betegek ellátása az ambulancián.

Hová kell menned pontosan?

Angyal utca 39. IX. kerület

Mit vigyél magaddal?

Ételt, italt és egy fehér pólót hozz magaddal!

Hánytól-hányig tart a program?

9.30-14.00-ig.

Ki fog fogadni?

Gács Zsófia

Megjegyzés: az előző héten emailen (gacs.zsofia@gmail.com) jelentkezzetek be, mert épp költözik az osztály és nem tudom előre megmondani, hol fogunk tudni reggel találkozni. 

Nézd meg itt az SE Gyermekgyógyászati Klinika weboldalát!


Fontos információk

bottom of page