top of page

Budapesti Corvinus Egyetem

Legyél egy napra corvinusos!

Dátum

2024. május 6.

Időtartam

09:00-12:00

Férőhelyek

40 fő

Tudományterület

Gazdaság

A fogadóhely bemutatása

A Budapesti Corvinus Egyetem (röviden: CORVINUS/Corvinus vagy Corvinus Egyetem) egy európai léptékben közepes méretű, gazdaság- és társadalomtudományi fókuszú intézmény. Az Egyetem Magyarország egyik vezető oktatási intézménye a gazdaság- és társadalomtudományok területén. Sőt több annál: olyan közösség, amelyhez jó és érdemes tartozni.

Több mint száz éves hagyományainkra építve folyamatosan fejlődünk. Oktatóinkkal, kutatóinkkal, munkatársainkkal azért dolgozunk, hogy a Corvinus a világ legjobb egyetemei közé tartozzon, és itt, Magyarországon képezzük a régió társadalmi és gazdasági elitjét. Célunk, hogy a tehetséges hallgatóknak ne kelljen külföldi egyetemet választaniuk ahhoz, hogy nemzetközileg elismert, versenyképes és piacképes tudást szerezzenek. A szociális és anyagi helyzet nem lehet a tanulás akadálya: jól teljesítő hallgatóink kiválósági alapon, térítésmentesen tanulhatnak.

A programról

A Budapesti Corvinus Egyetem szeretettel vár, ha egy napra bele szeretnél kóstolni abban, hogy milyen az élet corvinusos hallgatóként. A program a Fővám téri ,,E” épület bemutatásával indul, ahol az újonnan épült hallgatói teret látogatjuk meg, egy workshopon is részt vehetünk. Mindezek után átsétálunk a másik épületünkhöz, a modern és innovatív ,,C” épülethez. Itt található az egyetemi könyvtár, ahol minden hallgató találhat egy nyugodt, tanulásra alkalmas zugot. A túra alatt megnézzük a Corvinus Pénzügyi Laboratóriumot is. Közösen meglátogatjuk a C épület közel 500 fős nagyelőadóját, ahol betekinthettek az egyetemi órahallgatás világába.

A program a Gellért Campuszunkon ér véget (cím: Budapest, Ménesi út 5, 1118) egy fogadással és campusz túrával, amelyet hallgatóink vezetnek. Az ide való eljutáshoz szükségetek lehet egy vonaljegyre vagy bérletre.

Hová kell menned pontosan?

Budapest, Fővám tér 8, 1093

Mit vigyél magaddal?

Jókedvet :) vonaljegyet vagy bérletet.

Hánytól-hányig tart a program?

9-12-ig

Ki fog fogadni?

Kristóf-Csáki Csilla


Nézd meg itt a Corvinus weboldalát!

Fontos információk

bottom of page